Sådan satser du på fodbold

football bettingHvis du er ny indenfor at vædde på fodbold og ivrig efter at starte med at vædde på fodboldkampe, så tager vores guide dig gennem de nøjagtige trin og muligheder. Dette afsnit vil lære dig alt det grundlæggende om at vædde på fodbold og forklarer alt om muligheder for at væddemål, hvor man kan vædde på fodbold og hvordan man kan forbedre sine forudsigelser. At satse på fodbold er en spilaktivitet og kan medføre tab af dine indsatser, derfor anbefaler vi at vædde ansvarligt og følge nedenstående tips for at gøre smartere valg.

Hvis du ønsker at satse for at få lidt sjov, det er også kendt som en rekreativ spiller, vil du være klar til at starte, så snart du er færdig med at læse denne side. På den anden side, hvis du også ser dette som en måde at tjene penge på, peger vi også mod en bred vifte af ressourcer i slutningen af denne vejledning med det formål at forbedre dine forudsigelser og strategier for at styre dine penge.

Muligheder for at vædde på fodbold – Sådan vædder du

Som en af de mest populære sportsgrene der kan væddes på, har fodbold den fordel at have odds for væddemål med nogle af de højeste afkast. Samtidig er der flere muligheder at vælge for at vædde, men når du først forstår det grundlæggende, vil alle mulighederne forekomme som naturlige.

Forklaring af odds for væddemål

Odds for væddemål anføres med decimaltegn (fx: 1,5, 2,7 osv.). For bedre at forstå disse odds og hvordan de virker, vil vi antage et eksempel. Ved at vædde 100 Kr på odds 1,5, vil du få 150 Kr tilbage (det betyder at din indsats returneres med 50 Kr i fortjeneste), men hvis din indsats går tabt, taber du kun de 100 Kr du har satset.

Matematikken for væddemål er let at finde ud af for det potentielle afkast:

oddes for væddemål X saatsningsværdien = potentielt afkast for vindende væddemål

profit = potentielt afkast af vindende indsatsværdiindsatsværdien

potentielt tab = indsatsværdien (i tilfælde af at din indsats er tabt)

Matematikken for disse odds for væddemål odds gælder for alle tilgængelige muligheder for væddemål på fodbold som forklaret i de næste linjer.

1X2 væddemål

1X2, eller vinder-uafgjort-vinder / Fuldtid, er det vigtigste spilmarked for fodbold. Dette marked giver brugerne mulighed for at satse på resultatet af kampen (vindende hold eller uafgjort). 1×2-væddemål gælder for fuldtidsresultater, hvilket betyder at en bruger kan vælge, hvad der vil være slutresultatet ved afslutningen af ​​den normale spilletid (90 minutter samt overtid). Det er ikke altid, at ekstra spilletid er inkluderet, men denne politik er forskellig fra et væddemålsagentur til et andet. Tjek venligst hos dem, hvis du er i tvivl.

Det bemærkes, at 1×2 står for slutresultatet – valget af 1 gælder væddemål på at hjemmeholdet (eller værtsholdet) vinder, valg af X gælder væddemål på uafgjort, valget af 2 gælder væddemål på at udeholdet (eller gæsteholdet) vinder. Hos væddemålsagentur præsenteres en fodboldkamp som navn hold A mod navn hold B. I dette eksempel svarer navn hold A til 1, og navn hold B svarer til 2.

vædemal fodbold fuldtid

Mens tipsmarkedet for 1×2-væddemål for kampe med fuld spiltid er den vigtigste mulighed der er tilgængelig, vil du også finde variationer af dette væddemål med andre tidsrammer, som 1×2 på første halvleg af spillet eller 1×2 i anden halvleg af spillet. I sådanne tilfælde fungerer væddemålene på samme måde, men omfatter kun resultatet/antallet af mål scoret i den pågældende periode.

Over/Under væddemål

Over/Under Over/under-væddemål er det næstmest populære væddemål i fodbold. Dette marked giver brugerne mulighed for at satse på antallet af mål scoret i løbet af en kamp til at være over eller under en bestemt værdi. Den mest almindelige referenceværdi er over/under 2,5, hvilket betyder at et væddemål på Over ved 2,5 vil give gevinst på en indsats, hvis kampen slutter med 3 eller flere mål scoret. For alternativet Under 2,5 vil en indsats give gevinst, hvis kampen slutter med maksimalt 2 mål scoret.

Mens værdien 2,5 er den mest almindelige i over/under-væddemål, finder vi nemt væddemål med andre som 0,5, 1,5 og så videre.

vædemal fodbold over/under

Over/under-væddemål gælder for fuld tidsresultat af kampen (90 minutter + overtid). På samme måde kan vi også finde variationer i dette væddemålsmarked baseret på tidsrammen eller individuelle deltagere. På denne måde kan vi finde over/under-væddemål på første halvleg, anden halvleg, over/under-væddemål alene på hjemmekampe eller udebane. Spillemekanismen er den samme som forklaret ovenfor.

Dobbeltchance væddemål

Væddemål med dobbelt chance ligner 1×2 væddemål, men tilbyder mulighed for at satse på 2 forskellige resultater på samme indsats. Det betyder, at vi vil have flere muligheder for væddemål her som:

 • 12 – væddemål på at det ene eller det hold vinder (1 eller 2). Satsningen er tabt, hvis kampen ender uafgjort
 • 1X – væddemål på at hjemmeholdet (1) vinder eller får uafgjort (X)
 • X2 – væddemål på uafgjort (x) eller at udeholdet (2) vinder

vædemal fodbold dobbeltchance

Oddsene på disse væddemål er lidt lavere i forhold til individuelle resultatspil, men det dækker flere slutresultater og begrænser dermed tabrisikoen.

Halvleg/Fuldtid væddemål

Dette væddemål gør brug af 1×2 noteringen for at muliggøre valg af resultatet ved halvleg og fuldtid. Et væddemål placeret på et sådant marked vil se sådan ud:

 • X / 2, hvilket betyder at væddemålet gælder for at kampen står uafgjort ved halvleg, men at udeholdet (2) vinder ved afslutningen af kampen

vædemal fodbold halvleg/fuldtid

Flere valgmuligheder er tilgængelige her som 1/1 (hjemmeholdet står til at vinde ved halvlegen og ved afslutningen af fuldtid), 1/2 (hjemmeholdet står til at vinde ved halvleg og udeholdet står til at vinde på fuld tid) og så videre.

Ulige/lige væddemål

Ulige/lige væddemålsvalg tilbyder muligheden for vædde på det samlede antal mål til at være et ulige eller lige antal. Dette er et simpelt spil med et simpelt udfald med odds for væddemål, der ofte er helt afballanceret for begge muligheder.

Resultat væddemål

Som du måske forstår af overskriften, giver væddemål på den korrekte scoring brugerne mulighed for at satse på en bestemt score for kampen. Brugeren vil blive præsenteret for flere potentielle scoringer, hver med forskellige odds for væddemål. Det korrekte resultat vinder kun, hvis kampen slutter med den specifikke score.

vædemal fodbold resultat

Handicap væddemål

Handicap væddemål er et marked, der ligner 1×2 muligheden, men er med et hold, der får et handicap fra starten af kampen. Handicaps tilbydes undertiden af ​​online bookmakere til undervurderede hold i et forsøg på at afbalancere kampen.

vædemal fodbold handicap

Eksempel: Vi kan f.eks. finde en kamp med betegnelsen hold A+1 mod hold B. I dette tilfælde starter det undervurderede hold A kampen med en fordel på +1 i mål. Hvis kampen eksempelvis slutter 0-1 og vi tilføjer handicapværdien, får vi et faktisk 1-1 resultat, i hvilket tilfælde x (væddemål på uafgjort) ville være den gevinstgivende mulighed.

Målscorer væddemål

Denne mulighed gør det muligt for spillere at vælge en enkelt spiller fra et af de to hold til at score et mål under kampen. Dette væddemål giver kun gevinst, hvis den pågældende spiller scorer et mål under den valgte fodboldkamp.

Der er også nogle variationer tilgængelige her, som den første målscorer (som refererer til den spiller, der scorer kampens første mål), målscorer til enhver tid (som refererer til den spiller der scorer et mål når som helst under kampen) og sidste målscorer (refererer til den spiller der scorer det sidste mål i kampen).

vædemal fodbold malscorer

Første hold til at score

Dette ligner markedet for væddemål på målscorer, men her kan du vælge det hold du tror vil score det første mål i kampen.

Vinder væddemål

Markedet for kategoriske væddemål anvendes på turneringsniveau lige fra starten af konkurrencen. Det giver brugerne mulighed for at vælge vinderen af turneringen, i vores tilfælde fodboldholdet, der vil være placeret som nummer 1 ved sæsonafslutningen.

vædemal fodbold vinder

Online væddemål på fodbold

Når det kommer til væddemål på fodbold, er der 2 hovedmuligheder: Fysiske væddemålsbutikker og online bookmakere. Væddemålsbutikker eller landbaserede casinoer nyder stadig en stor popularitet blandt mange spillere, men online bookmakere er kommet stærkt indenom og tilbyder bedre værdier som forbedrede odds på væddemål, flere væddemålsmuligheder og flere sportsbegivenheder, væddemål 24/7 med komforten hjemmefra eller fra mobilapplikationer samt live-væddemål. Bonusser og konstante salgsfremmende tilbud som gratis væddemål og tilbagebetaling af indsats, giver også en stor ekstraværdi for at vælge online bookmakere.

FodboldResultater24.dk oplister her flere top-anbefalede online bookmakere sammen med eventuelle velkomsttilbud, der er tilgængelige ved registrering. Disse online væddemålsagenturer har været i drift online i lang tid og betjener hundredtusindvis af brugere, og anbefales som betroede og sikre operatører. Desuden er de alle licenseret af Spillemyndigheden for at kunne at tilbyde væddemål til brugere i Danmark.

Bet365 Bet365 odds & bonus Unibet Unibet odds & bonus

Sådan registreres en online spilkonto

Registrering og væddemål på fodbold og mange andre sportsgrene med en online bookmaker er ret simpel. Følg nedenstående trin, og det kan ikke gå galt for dig:

 1. Vælg en bookmaker fra listen ovenfor og klik på en af dem for at besøge deres hjemmeside
 2. Register en konto: På deres hjemmeside skal du kigge efter knappen “Tilmeld nu” nu og klikke på den
 3. Når du kommer til tilmeldingsformularen, skal du udfylde den med dine detaljer. Detaljer skal være korrekte, da de vil blive brugt til at få adgang til din konto, for at du kan foretage indbetalinger eller hæve dine gevinster tilbage
 4. Efter registrering bør du allerede have fået adgang til din væddemålskonto. I nogle tilfælde kan du blive bedt om at aktivere den ved at følge et bekræftelseslink, der er modtaget i velkomst e-mailen fra bookmakeren. Tjek din e-mail indbakke for den pågældende besked (hvis du ikke kan se den, kan det også være godt at tjekke spam-mappen)
 5. Når din væddemålskonto er blevet godkendt, vil du kunne få adgang til et medlemsområde, hvor du kan foretage en indbetaling (indbetalingsafsnittet). Her vil du blive præsenteret med flere indskudsmuligheder for at finansiere din væddemålskonto.
 6. Vælg en indbetalingsmulighed for at finansiere din væddemålskonto. Kredit/betalingskort er den mest almindelige og hurtigste mulighed. Andre indbetalingsmuligheder er også tilgængelige, men hvis du også ønsker at få et velkomsttilbud, anbefaler vi at kontrollere bonusvilkårene, da der kan være begrænsninger for indbetalingsmuligheder. Indbetalinger er hurtige og sikre og det er ligesom at betale, når du handler online.
 7. vædemal fodbold betting slipBegynd at vædde: Så snart du har lavet din første indbetaling, vil du kunne begynde at vædde. Gå til afsnittet for sportsvæddemål, vælg muligheden for fodbold eller enhver anden sport, vælg den kamp du vil satse på og klik på det ønskede resultat/odds. På dette stadium bliver din indsats tilføjet i spiloversigten. Hos de fleste online bookmakere er spilvæddemålet placeret i browserens højre side. Når du er tilfreds med valget, kan du klikke på knappen “Placer væddemål”, der er tilgængelig i din spiloversigt.

Når du påberåber en velkomstbonus med online bookmakere, har du nogle omsætningskrav, der skal opfyldes, før du kan trække tilbage af dine gevinster. Tjek venligst med din bookmaker for bonusvilkårene.

Du kan også blive bedt om at bekræfte din konto, før en udbetaling kan behandles. Dette er en standardprocedure, der kræves for at sikre, at der ikke udbetales i forbindelse med hvidvaskning eller bonusmisbrug. Verifikationsprocessen kan omfatte et hurtigt telefonopkald til bookmakeren eller dokumentverifikation (ved at uploade nogle dokumenter som scannet ID og forbrugsafreg for at bekræfte din adresse). Dette er standardproceduren; derfor bør du ikke være bange for dette. Så snart kontoen er bekræftet, vil du være i stand til at hæve dine penge, foretage efterfølgende indbetalinger og så videre. Verifikationen udføres kun én gang, så bagefter bør du kunne bruge din væddemålskonto ubegrænset.

Da sportsvæddemål kan være vanedannende og føre til tab, bør du vide, at der er selv-ekskluderingsmuligheder hos hver bookmaker. Du skal blot tjekke denne mulighed i din væddemålskonto eller kontakte dem via e-mail, hvis du skal afgrænse/begrænse din væddemålsaktivitet.

Væddemål forud for kampen eller live

En anden stor fordel ved online-væddemål på fodbold er muligheden for at placere både væddemål forud for kampen og live-væddemål. Mens væddemål forud for kampen er tilgængelige hos fysiske væddemålsbutikker, tilbyder online sportsbookmakere både væddemål forud for kampen og væddemål under kampen.

Live væddemål giver brugerne mulighed for at satse på kampe mens de er i gang, og nogle bookmakere tilbyder også muligheden for at se spillet online fra kontoen via en live streaming-tjeneste. Live væddemål kommer dog med nogle højere risici, da oddsene er mere volatile, og ændrer sig ofte mens spillet skrider frem.

Kommende danske fodboldkampe

Der er mange kampe at gennemse i danske samt britiske mesterskaber som 1 Division, DBU Pokalen og Superliga, 2 Division og andre – disse er blot en håndfuld af de konkurrencer, der spilles i Danmark.

1
X
2
Aarhus vs Midtjylland
Jul 19
3.25
3.35
2.28
Lyngby vs FC Copenhagen
Jul 22
5.60
4.30
1.57
Viborg vs Brondby
Jul 21
3.85
3.55
1.98
Silkeborg vs Sonderjyske
Jul 21
1.83
3.75
4.25
Nordsjaelland vs Aalborg
Jul 19
1.56
4.40
5.50
Vejle vs Randers FC
Jul 21
2.95
3.35
2.43

18+. Odds, der opdateres dagligt kl. 6.30, kan ændres i løbet af dagen. Tjek for opdaterede odds på Bet365.

Fodbold forudsigelser

Når du placerer væddemål på fodbold, følger mange brugere simpelthen deres egen intuition med hensyn til udvælgelse en vinder. I andre tilfælde vil brugerne simpelthen satse på deres yndlingshold, selvom det ikke er det smarteste valg. Ved væddemål på fodbold anbefaler vi at undersøge, hvad andre brugere/tippere har at sige.

Der er mange gratis væddemål tips så vel som betalte tipstjenester, som kan kontrolleres og bruges. Mens du kan få disse forudsigelser fra andre tjenester, bør du selv være den endelige beslutningsfaktor når det kommer til at placere væddemål, vægte væddemålsmuligheder og ikke vædde i blinde, bare fordi en anden siger det.

Tjenester for væddemålstips:

Fodbold statistik

Selvfølgelig ved du en masse om fodbold, hvis du overvejer at satse på fodboldkampe, men det anbefales stærkt med nogle ekstra statistikker, der er organiseret på en måde, der kan få dig til at se fodboldtendenser og sandsynligheder for spil, der slutter med et bestemt resultat. Tjek for eksempel SoccerStats247.com som kilde til viden om daglige fodboldkampe, live scoringer, statistikker og tendenser for konkurrencer fra hele verden, fra store turneringer som Champions League eller World Cup til lokale begivenheder som nationale ligaer samt Superliga eller 1st Division. Denne hjemmeside har struktureret mange detaljer og fodboldstatistik på en måde, der let kan bruges til at identificere de bedste væddemål på forskellige spil.

Konklusioner

Hvis du har læst denne guide, har du nu de grundlæggende oplysninger for at komme i gang med væddemål på fodbold. Med enkle trin til at følge, eksempler på væddemål og væddemålsvalg for fodbold og muligheder for online-væddemål, svarer dette afsnit til spørgsmålet “Sådan satser du på fodbold?”. Dette giver en effektiv start for enhver ny bruger af væddemål på fodbold.